Ads 468x60px

четвер, 6 травня 2021 р.

4 травня – Міжнародний день протидії булінгу

 

День протидії булінгу присвячений боротьбі з однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, вчителям і батькам у всьому світі. Цькування з боку однолітків є однією з найбільш поширених причин суїциду серед дітей і підлітків.



Організація Об’єднаних Націй визнала епідемію залякування і цькування і в 2012 році оголосила 4 травня – U.N. Anti-Bullying Day. З цього часу кампанію боротьби з булінгом встигли підтримати 25 країн.  Нещодавно до них приєдналася і Україна. Адже наша країна входить до 10-ти європейських країн з найвищим рівнем булінгу. Зважаючи на серйозність і масштаб проблеми, Україна почала робити рішучі кроки для її вирішення. Істотно сприяє цьому наявність і доступність різноманітних ресурсів, зокрема, інформаційних.

У закладі  були  організовані та проведені  заходи, присвячені Міжнародному дню протидії булінгу.

Вікторина "Права людини - очима дітей"



Заняття "Що потрібно, щоб порозумітися?"

Флешмоб "Я тебе розумію"

Головними завданнями навчально-виховних заходів є запобігання булінгу,  підвищення загального рівня правової свідомості дітей, батьків, рівня обізнаності з проблем порушення прав людини, навчання моделям безпечної поведінки.

Гра "Каруселька спілкування"

Гра "Компліменти"


 З вихованцями проведено  заняття та ігри  «Що потрібно, щоб порозумітися»,  «Каруселька спілкування», «Компліменти», вікторина «Права людини очима дітей», флешмоб «Я розумію тебе».

0 коммент.:

Дописати коментар

 
 
Blogger Templates