Ads 468x60px

четвер, 20 січня 2022 р.

Заняття для дітей з проблемами поведінки

 



Найефективніший спосіб упоратися з поганою поведінкою дітей, особливо дошкільнят – зайняти їх чимось. У цьому вам може допомогти одне з наведених нижче занять.

  • Фізичні вправи та ігри – кращий спосіб «випустити пар». Коли дитина хвилюється або гнівається – їй краще пограти на вулиці, щоб вона заспокоїлась. Якщо в дитини багато невитраченої енергії, вона вихлюпує її іншими доступними їй способами – через істерики, деструктивну поведінку.
  • Рольові ігри – чудове заняття, здатне навчити дитину справлятися зі своєю імпульсивністю. Одна з головних причин поганої поведінки дитини - нестача самоконтролю, а рольові ігри допоможуть його розвинути.
  • Попросіть дитину почитати вам уголос. Займайтеся цим перед сном, коли в дитини надлишок енергії і їй потрібно заспокоїтися та розслабитися.
  • Розповідайте історії. Це розвиває уяву й дозволяє направити енергію в позитивне русло, а також допомагає батькам зрозуміти спосіб мислення дитини. Замість звичайних історій можна спробувати терапевтичні – казкотерапію для дітей, де кожна казка спрямована на виправлення однієї з проблем малюка.
  • Грайте в хороші ігри й читайте хороші книги, які вчать дитину доброти, терпіння й любові до ближнього.

Дитина може випадково здійснювати негарні вчинки. Не прагніть щоразу карати її за це. Якщо ж погана поведінка дитини повторюється або має серйозні наслідки – необхідно втрутитися.

Перш ніж називати свою дитину неслухняною, постарайтеся зрозуміти причини її поганої поведінки. При правильному підході й за допомогою фахівців можна вирішити більшість проблем з поведінкою дитини та зробити все для того, щоб вона виросла доброю, розумною та справедливою.

https://childdevelop.com.ua/

0 коммент.:

Дописати коментар

 
 
Blogger Templates